U heeft nodig:

  • pak frisia cake 600 gram
  • 250 gram boter
  • 3 eieren
  • 1/3 kopje water
  • Cakevorm 30 cm

Roer de boter met een mixer tot een romige massa. Voeg al roerend de cakemix, eieren en het water toe. Vet de cakevorm in met boter en bestrooi deze met meel.

Breng het beslag over in de bakvorm en bak de cake 90 minuten in een voorverwarmde oven (160C). Plaats vervolgens de bakvorm uit de oven direct omgekeerd op een rooster en verwijder de vorm na 5 minuten.

Variaties:

De Chocolade-Marmer-cake

30 gram cacaopoeder en 100 gram suiker mengen met 2 eetlepels water. Dit toevoegen aan 1/3 deel van het klaargemaakte beslag. OM en om in de vorm schepen, te beginnen et blank.

De Hazelnootcake

Voeg aan bovenstaand Frisia cakebeslag 80 gram gehakte hazelnoten toe.

Eet smakelijk!!!!

Hugo vd Graaf

Related Projects