Ingrediënten

300 gram Beemster Exclusief® Jong
100 gram Beemster Exclusief® Jong Belegen
3 tomaten, gedroogde, op olie
5 takjes basilicum
1 teentje knoflook
0.2 l. droge witte wijn
1.5 el. maïzena
1 el. pesto, rode
3 stengels bleekselderij
1 ciabatta
75 gr. olijf, gemengde, zonder pit
75 gr. grissini
Peper, gedroogde, versgemalen

Bereiding

Schil de bleekselderijstengels met een dunschiller en snijd ze in stukken van 3 centimeter. Snijd de ciabatta in blokjes. Rasp beide soorten kaas grof. Hak de tomaatjes fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Wrijf de bodem van de caquelon in met het doorgesneden teentje knoflook. Voeg de wijn toe en breng dit op een matig hoog vuur tegen de kook aan. Roer geleidelijk de beide kaassoorten erdoor en verwarm het geheel al roerende op matig hoog vuur tot alle kaas gesmolten is. maak de maïzena aan met een scheutje wijn en voeg dit al roerende toe aan de fondue. Blijf roeren tot een gladgebonden fondue ontstaat. Roer de pesto, gedroogde tomaatjes en basilicum erdoor en voeg peper naar smaak toe. Zet de kaasfondue op een rechaud met de bleekselderij, olijven, brood en grissini eromheen

Related Projects