Benodigdheden
- 400 gram Gruyère
- 400 gram Emmentaler
- 1 glas Droge witte wijn
- 1 teentje Knoflook
- 1 eetlepel Maïzena
- 1 borrelglaasje Kirsch
- 1 mespunt Nootmuskaat
- paar druppels Citroensap
Bereidingswijze
- Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook
- Maak de maïzena aan in een kopje met wat wijn en de citroendruppels
- Doe de rest van de wijn in de fonduepan en breng dit tot het kookpunt
- Voeg de kaas beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren
- Voeg de maïzenaoplossing toe en blijf roeren
- Breng de fondue op smaak met peper en nootmuskaat en maak het af met de Kirsch
- Als de massa glad is, eetsmakelijk!
Fondue is lekker met stokbrood, maar ook met bijvoorbeeld stukjes appel, champignons, paprika, bloemkool of tomaat.