Feta (Grieks: φέτα) is een Griekse kaas die behoort tot een familie van witte kazen waartoe ook bijvoorbeeld beyaz peynir (Turkije), sirene (Bulgarije) en telemea (Roemenië) behoren. De kaas [...]
Dit kaasje is een van ons best verkochte kaasje. De oranje kaas is enkele malen gewassen in de Marc. Vroeger was dit kaasje rauwmelks, maar tegenwoordig wordt hij gemaakt van gethermiseerde melk. [...]
de klassieker onder de klassiekers Afkomstig uit een streek van smaken en tradities De Gruyère AOC ontleent zijn naam aan de streek waar hij vandaan komt, la Gruyère in het kanton Freiburg. Het [...]
De koning van de Emmevallei In het kanton Bern heeft de Emme door de eeuwen heen traag haar bedding uitgegraven. De rivier glijdt door vruchtbare vlaktes en door moerasland (‘Schachen’). Hier [...]
Deze twee Italiaanse kazen, op basis van koemelk, zijn moeilijk uit elkaar te houden: ze zien er namelijk hetzelfde uit en ze worden op dezelfde manier gemaakt. Toch zijn er nogal wat verschillen [...]