Kaasfondue

Benodigdheden 400 gram  Gruyère 400 gram   Emmentaler 1 glas  Droge witte wijn 1 teentje  Knoflook 1 eetlepel  Maïzena 1 borrelglaasje  Kirsch 1 mespunt  Nootmuskaat paar druppels  Citroensap [...]

Vacherin Mont d ór

Vacherin Mont-d’Or in de oven Benodigdheden Een Vacherin Mont-d’Or Switzerland ca 500 gram. Een homp lichtgrijs brood in teerlingen gesneden Een glas witte wijn. Bereiding (voor 4 personen) [...]

Zwitserse kaasfondue

Benodigdheden: 375 gram geraspte gruyère 375 gram geraspte emmentaler 1 eetlepel maïzena 0,375 liter droge witte wijn 2 centiliter kirsch (ongeveer een borrelglaasje) teentje knoflook 1 theelepel [...]

Kaasfondue Winter

Ingrediënten 300 gram Tynjetaler 300 gram Beemster X-O 3 eetlepels kirsch 3 dl droge witte wijn 1 teentje knoflook eetlepel maïzena zout en versgemalen zwarte peper mespunt nootmuskaat 1 groot [...]

Kruidenkaas poffertjes

Ingrediënten 200 gram zelfrijzend bakmeel 1 ei 100 gram BeemsterLite Exclusief Kruidenkaas 2,5 dl melk 2 el verse, gehakte tuinkruiden olie zout Bereiding (voor 4 personen) Zeef het bakmeel met [...]

Mini Pizza

Ingrediënten 4 stuks 200 gram Beemster Exclusief® Extra Belegen (geraspt) 2 pitabroodjes 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram) 4 plakken ham preiringen (¼ prei) Italiaanse keukenkruiden   [...]

Kaassoep

Ingrediënten 1 ui 25 gram boter 25 gram bloem 3/4 liter groentebouillon 1 dl koffie- of slankroom 100 gram geraspte Beemster Oud snijdbaar zout en peper 1 eetlepel fijngehakte peterselie [...]

Kaasfondue Herfst

Ingrediënten 300 gram Beemster Exclusief® Jong 100 gram Beemster Exclusief® Jong Belegen 3 tomaten, gedroogde, op olie 5 takjes basilicum 1 teentje knoflook 0.2 l. droge witte wijn 1.5 el. [...]